Na havermout is mijn favoriet toch wel het ei. Eieren zijn namelijk zo ontzettend veelzijdig! Regelmatig maak ik als ontbijt deze bananenpannenkoeken, maar je kunt ook voor je lunch heerlijke dingen maken met eieren. Zeker als je minder brood wilt eten (waarom? lees hier), is het ei je nieuwe beste vriend in de keuken. De inspiratie voor deze ei muffins haalde ik uit het fijne Voedselzandloper kookboek van Pauline, een heel fijn kookboek met makkelijke recepten. Natuurlijk gaf ik mijn eigen draai aan het recept, zo ben ik nu eenmaal, dus maakte ik deze ei muffins met de groenten die ik op dat moment in de koelkast had liggen.
In de ei muffins kun je eigenlijk bijna alle groenten verwerken, gemakkelijk als je nog wat dingen hebt liggen in de groentela. Ik vind het wel lekker om een beetje pit aan de ei muffins toe te voegen, dus gebruikte ik een lente-ui en wat peper.
Ook aan de slag? De volgende ingrediënten gebruikte ik, maar variëren staat vrij!
Ei muffins met groenten
(voor 6 muffins)
- 6 eieren
- 2 lente-uien
- 1/2 paprika
- een handvol spinazie
- peper
- koriander
Nodig; muffinvorm, muffinpapiertjes, oven
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de lente-ui, paprika en spinazie heel fijn. Kluts de eieren en voeg wat peper en koriander toe. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm en doe de groenten erin. Schenk nu in elk muffinbakje wat van het ei-mengsel. Schenk de bakjes niet te vol! Zet de muffinvorm in de oven en bak de ei muffins gaar in 20-25 minuten. Als de muffins klaar zijn, haal je ze niet gelijk uit de oven, maar laat je ze even afkoelen met de klep van de oven op een kier (anders zakken je muffins weer in…). Eet smakelijk!
Tip: je kunt ook de muffinvorm HEEL goed invetten, je hebt dan geen muffinpapiertjes nodig. Ik gebruikte geen papiertjes, maar had mijn vorm blijkbaar niet goed genoeg ingevet, met tot gevolg dat ik nog steeds mijn muffinvorm sta te schrobben….
Tip: je kunt de groenten naar eigen smaak variëren. Je kunt eventueel ook gebakken spekjes, parmaham of kaas toevoegen. Wees creatief!
Tip: je kunt deze ei muffins ook invriezen. Zo kun je ook op drukke dagen, of als je aan het werk bent, genieten van een fijne lunch!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
11 reacties
Hahahaha, goede tip over dat insmeren. Klinkt heerlijk!
Mmmm ik maak deze muffins regelmatig! Ik gebruik bakpapier maar zonder is inderdaad ook het proberen waard!
Ik zou bakpapier blijven gebruiken 😉 Mijn muffinvorm kreeg ik echt niet meer schoon…. Lekker hè, deze muffins!
Goed om te horen dat ik niet de enige smeerkees ben. Ik krijg die vormpjes ook absoluut niet meer schoon en oh ohoh wat baal ik hier van. En ja, ik had ze supergoed ingesmeerd, maar dat helpt dus echt niet.
Maar ze zijn wel lekker en daar gaat het om.
Siliconenvorm voor muffins… de oplossing! Ze laten los van de rand en je wipt er zo uit. Zonder invetten. Lekker recept, ik maakte al vaker eimuffins, maar niet met deze ingrediënten. Ga ze overmorgen maken om mee te nemen naar mijn werk. Mmmmm…
Ga ik zaterdag proberen. Ben benieuwd. Gooi er wel wat andere groente door, denk ik.
Pingback: 5 X Lunch om mee te nemen - Follow Fashion
Pingback: 5 X Gezonde lunch om mee te nemen - Follow Fashion
Hoeveel muffins zijn ok voor een ontbijt of lunch?
Ziet er lekker uit!! Als je de muffins invriest en vervolgens eentje wilt eten warm je de muffin dan op of laat je deze gewoon ontdooien?
Lijkt me leuk voor de pasen! Op hoeveel graden moet je ze opwarmen?