Schil de ui, halveer deze en snij in fijne ringen. Maak de knoflook schoon.
Verwarm de olijfolie in de koekenpan en voeg de uienringen toe. Pers de knoflook uit en draai het vuur laag. Bak de uien zo'n 10 minuten tot ze licht beginnen te verkleuren. Roer regelmatig door.
Wanneer de uien mooi goudbruin zijn, voeg je de (voorgekookte) aardappelschijfjes toe aan de pan. Bak deze nog zo'n 5 minuten mee tot ze net beginnen te verkleuren.
Tik de eieren boven een schaaltje en voeg hier een snuf peper en zout aan toe. Kluts de eieren met een garde tot een glad mengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Schep de gekarameliseerde uienringen met de aardappelschijfjes en de knoflook in de ovenschaal. Zorg dat de schaal egaal gevuld is.
Schenk het ei-mengsel over de aardappelschijfjes en de uien. Zorg dat de aardappelschijfjes en uienringen goed bedekt zijn.
Schuif de tortilla de patatas nu zo'n 15-20 minuten de warme oven in. Wanneer de bovenkant mooi goudbruin is, is de tortilla klaar.
Strooi wat verse peterselie over de tortilla de patatas en serveer direct. Snij er eventueel kleine puntjes van.