Maaltijdsalade, Pasta recepten, Vegetarische recepten
Servings: 4
Nodig
Pan
vergiet
Schaal
Ingrediënten
500gramverse tortellini(naar keuze)
500gramsnoeptomaatjes
250grammozzarella(mini)
4 takjesverse basilicum
2theelepelsoregano
2eetlepelsgroene pesto
50gramParmezaanse kaas
snufpeper
snufzout
scheut olijfolie
scheut balsamico azijn
Bereiden
Breng een pan met water aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking al dente. Je wilt nog een beetje bite houden! Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
Halveer de smaaktomaatjes en snij er daarna kwarten van. Halveer eventueel ook de bolletjes mozzarella of wanneer je een grote bol gebruikt, snij deze dan fijn.
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snij de blaadjes in fijne reepjes.
Doe de tomaatjes, mozzarella en basilicum in een grote schaal en voeg hier de tortellini aan toe. Voeg de oregano, groene pesto, Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout toe. Besprenkel de tortellini Caprese salade met een scheut goede olijfolie en een beetje balsamico azijn.
Hussel alle ingrediënten goed door elkaar. Serveer de koude pastasalade met wat brood.