Begin met het marineren van de kipfilet. Snij de kipfilet in blokjes en meng deze in een schaal met de olijfolie, gerookt paprikapoeder en komijn. Roer goed door en zet apart.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en de gember schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder eventueel de zaadjes en snij daarna fijn.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in blokjes.
Snij de pompoen, venkel, zoete aardappel allemaal in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Verwarm in een stoofpan met dikke bodem wat olie. Fruit hier de ui in aan en voeg de rode peper toe. Pers daarna de knoflook en gember hier bij uit.
Voeg de rode paprika toe aan de pan en bak even mee.
Doe daarna de pompoen, venkel en zoete aardappel in de pan en bak even mee.
Schep de tomatenpuree in de pan, schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook.
Voeg het sap van ½ limoen toe en breng de pompoen stoofschotel op smaak met gerookt paprikapoeder, komijn, een snuf peper en zout.
Laat de stoofschotel zo'n 20 minuten pruttelen, tot de groenten zacht en gaar zijn.
Bak in de tussentijd in een koekenpan, zonder olie toe te voegen, de kip met de marinade mooi goudbruin.
Schep als laatste de kip door de pompoen stoofschotel heen. Serveer eventueel met rijst of met naanbrood.