Het voordeel van de sukadelappen bij de slager halen was dat hij gelijk aanbood op ze in stukjes te snijden. Maar als jouw slager nou niet zo aardig is (…) dan begin je met het vlees in stukjes te snijden.
Doe het rundvlees in de schaal en doe hier 2 el bloem bij. Schep even om.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schrap de winterpeen en snij in plakjes van 0,5 cm.
Zet de stoofpan op het vuur en laat hier een flinke klont roomboter in smelten. Fruit de ui, pers de knoflook erbij uit en voeg dan de sukadelappen toe. Bak heel kort aan en blus het vlees dan af met de rode wijn.
Schenk de balsamico azijn en de runderbouillon in de stoofpan. Voeg de wortel, kruidnagels, steranijs en laurier toe en laat de stoofpot van rundvlees minstens 2,5 uur op laag vuur stoven.
Roer regelmatig even door. Na 2,5 uur verbrokkel je de speculaasjes boven de stoofpan. Laat nog 30 minuten zachtjes pruttelen. Lekker met aardappelpuree met prei en champignons en geroosterde spruiten en pompoen erbij.