Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de bakplaat en bakpapier bij de hand zijn. Deegroller en wat bloem zijn handig.
Meng de theelepel zout met het water. Doe het speltmeel in een beslagkom en voeg het water (met zout) toe aan het meel. Kneed het deeg en maak er een mooie bal van.
Leg het bakpapier op de bakplaat en leg de bal deeg op het papier. Gebruik een deegroller (voorzien van wat bloem, anders gaat het plakken) of gebruik je handen om de bal deeg zo vlak mogelijk uit te rollen op het bakpapier.
Als je het deeg mooi plat gemaakt hebt, strooi je de sesamzaadjes en de pompoenpitten uit over het deeg. Druk dit nog wat aan zodat het goed in het deeg zit.
Snijd met een scherp mesje alvast wat sneetjes in het deeg, dit maakt het straks makkelijker om te breken. Nu in de oven en laat de speltcrackers zo'n 25 minuten bakken in de oven.
Goed laten afkoelen en in stukken breken. Bewaar in een koekblik of zo'n speciaal crackerblik (in een plastic bewaardoos worden de crackers wat taai). Eet smakelijk!