Ga terug
+ servings
Een heerlijk recept voor gegrilde souvlaki spiesen van kip, geserveerd met pita, frisse Griekse salade, en een schaaltje zelfgemaakte tzatziki, perfect voor een zomerse maaltijd in de Mediterrane stijl.

Souvlaki

Makkelijk recept voor klassieke Griekse souvlaki spiesen van kip, met marinade van olie, citroen, knoflook en oregano. Lekker met pita, Griekse salade en tzatziki.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoofdgerecht
Grieks
BBQ recepten, Kip recepten
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl oregano
  • zout
  • peper

Bereiden

  • Dit recept voor Griekse souvlaki is lekker en simpel, het begint met het maken van de marinade voor de kipspiezen.
  • Meng in een schaal de olijfolie met het sap van een citroen en pers hier de knoflook bij uit. Voeg de oregano toe en een snuf peper en zout.
  • Snij de kipfilet in blokjes van zo'n 2 x 2 cm, groot genoeg om straks aan de spiesen te rijgen.
  • Voeg de kipfilet toe aan de marinade en schep goed om. Laat minstens een half uur staan maar beter is om de kip de hele nacht te laten marineren. Hoe langer de smaken kunnen intrekken, des te lekkerder!
  • Rijg de kipfilet aan de spiesen en bak ze in een grillpan of op de BBQ mooi bruin en gaar.
Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 32g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl