Begin met het maken van de marinade voor de salade met pittige kip. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hier de sesamolie, sojasaus, vissaus, het sap van ½ limoen, de honing, en sambal aan toe en pers de knoflook en gember erbij uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en zet even apart. Je kunt de kip ook al de dag van tevoren marineren.
Hak de pinda's grof en zet een steelpannetje op het vuur. Rooster in een droge pan de pinda's mooi goudbruin. Hussel regelmatig om, de nootjes worden snel bruin.
Snij de komkommer, mango en avocado in fijne blokjes. Snij de salade-ui in fijne ringen.
Blancheer de taugé even kort in kokend water.
Maak de dressing voor de salade met pittige kip klaar door in de steelpan de pindakaas te mengen met de rijstazijn, olie, honing, het sap van ½ limoen, wat honing en de eetlepels water. Blijft de dressing te dik, voeg dan nog wat water toe.
Bak in een koekenpan de kip, met de marinade, mooi goudbruin.
Doe de gemengde sla in een grote saladeschaal. Voeg hier de komkommer, wortel, mango, taugé, avocado en salade-ui aan toe. Meng ook de gebakken kip door de salade.
Serveer de salade met pittige kip met de geroosterde pinda's, gebakken uitjes, verse koriander en natuurlijk de pinda-dressing.