Ga terug
+ servings
Geroerbakte spinazie met knoflook, feta, Parmezaanse kaas, walnoten en bosui, geserveerd als feestelijk bijgerecht. Makkelijk recept voor roerbak spinazie met knoflook, ui, feta en Parmezaan.

Roerbak spinazie met knoflook

Makkelijk recept voor feestelijk bijgerecht van geroerbakte spinazie met ui, knoflook, feta, Parmezaanse kaas en krokante walnoten.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Groenten, Kerst recepten
Porties: 4

Nodig

  • Wok

Ingrediënten

  • 600 gram verse bladspinazie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gram feta
  • 50 gram Parmezaanse kaas (flakes)
  • 50 gram walnoten (ongebrand & ongezouten)
  • 1 tl nootmuskaat
  • snuf peper
  • snuf zout
  • klontje boter (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui en maak de teentjes knoflook schoon.
  • Verwarm wat boter in de wok en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit bij de ui en voeg dan de spinazie in batches toe.
  • Steeds als de eerste hand spinazie wat begint te slinken, voeg je de volgende hand spinazie toe. Blijf regelmatig omscheppen.
  • Verkruimel de feta en voeg deze samen met een beetje nootmuskaat en peper en zout aan de spinazie toe.
  • Wil je de roerbak spinazie nog iets romiger maken, dan kun je een klein scheutje slagroom toevoegen.
  • Hak de walnoten fijn.
  • Schep de roerbak spinazie uit de pan in een schaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas en fijngehakte walnoten.
Calorieën: 227kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 12g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl