Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de witte asperges in zo’n 8 minuten beetgaar (dit is een beetje afhankelijk van de dikte van de asperges, ze hoeven nog net niet gaar te zijn).
Vet een quichevorm in met wat boter en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de quiche en bestrooi de bodem met wat havermout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de witte asperges even goed uitlekken en snij deze dan in stukjes van 2 cm. Verdeel de witte asperges over de bodem van de quiche.
Klop de eieren los met de roomkaas en schenk dit mengsel over de asperges.
Scheur de Parmaham in stukjes en verdeel deze over de quiche met asperges.
Bestrooi de quiche met asperges en Parmham met de geraspteParmezaanse kaas en schuif deze voor 25 – 30 minuten in de oven.