Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte quiche Lorraine met prei en Gruyère, ideaal voor brunch of lunch. Hartige taart met spekjes, prei en romige cottage cheese kaasvulling – klassiek recept quiche Lorraine in een frisse lentevariant.

Quiche Lorraine

Makkelijk recept voor quiche Lorraine met prei, spek, Gruyere kaas en luchtige cottage cheese.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht, Lunch
Frans
Lunch recepten, Pasen, Quiche recepten
Porties: 8

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 gram spekreepjes
  • 4 eieren
  • 75 gram cottage cheese
  • 75 gram Gruyere (geraspt)
  • 2 prei
  • 2 el havermout
  • snuf peper
  • snuf zout
  • boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwijder de buitenste bladen van de prei en snij de prei in fijne ringen. Spoel eventueel zand op de prei even uit onder de kraan.
  • Verwarm de koekenpan, voeg geen olie of boter toe en bak de spekreepjes krokant. Giet eventueel het overtollig vet af.
  • Voeg de prei toe aan de pan met spekreepjes en bak mee tot deze geslonken is. Laat het spek-prei mengsel uitlekken in een zeefje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter en bekleed deze met het verse bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de quiche en bestrooi de bodem met wat havermout.
  • Klop de eieren los met de cottage cheese en voeg 50 gram Gruyere toe. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
  • Vul de quichevorm met het spek-prei mengsel. Schenk hier het luchtig geklopte ei-mengsel overheen.
  • Strooi tot slot het restje Gruyere over de quiche Lorraine en schuif deze voor 25 minuten de warme oven in.
Calorieën: 322kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 12g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl