Snij de aardappels (in de schil) in gelijke blokjes. Vul een grote pan met water en zet de aardappelblokjes een half uurtje in het koude water.
Giet de aardappels af, vul de pan met water en breng aan de kook. Laat de aardappels 10 minuten voorkoken (niet langer!) en giet ze dan weer af. Laat even goed uitdampen in een vergiet of zeef.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het oven rooster met een vel bakpapier.
Meng dan de aardappels in een grote schaal met de olijfolie, gerookt paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout en de maizena.
Spreid de aardappels uit over het bakpapier en bak ze in zo'n 30 - 40 minuten goudbruin en gaar.
Maak in de tussentijd de typisch Spaanse bravas saus klaar. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een steelpannetje en fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook hierbij uit.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en doe dan ook de chilivlokken, gerookt paprikapoeder, cayennepeper erbij. Bak even kort mee en blus dan af met de bouillon.
Voeg de tabasco en witte wijn azijn toe aan de bravas saus en een heel klein beetje suiker. Breng verder op smaak met peper en zout.
Laat de saus zachtjes pruttelen en indikken. Wil je de saus sneller indikken, voeg dan een beetje maizena of allesbinder toe.