Ga terug
+ servings
Omelet rolletjes met zalm en kruidenroomkaas, gemaakt van een eiwrap gevuld met gerookte zalm, roomkaas, verse kruiden en rucola – perfect als gezond hapje voor brunch, lunch of borrel.

Omelet rolletjes met zalm

Makkelijk en feestelijk recept voor gezonde borrelhapje, omelet rolletjes met gerookte zalm, roomkaas, verse kruiden en rucola.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Borrelhapje, Brunch, Lunch
Nederlands
Eieren recepten, Eiwitrijke recepten, Glutenvrije recepten, Koolhydraatarme recepten, Lunch recepten, Ontbijt recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 el roomkaas (naturel of met kruiden)
  • 2 takjes verse dille
  • 10 sprietjes verse bieslook
  • 30 gram rucola
  • peper
  • zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Deze ingrediënten zijn voldoende voor 3 eiwraps waar we omelet rolletjes van gaan maken. Per omelet wrap gebruik je 2 eieren.
  • Kluts 2 eieren in een schaaltje en voeg een snuf peper en zout toe.
  • Verwarm een beetje olie in de pan, schenk hier het geklutste ei bij en laat zachtjes garen. Draai de omelet de laatste minuut nog even om zodat je beide kanten bakt.
  • Schep de omelet uit de pan en laat even afkoelen. Zo voorkom je dat de roomkaas straks smelt.
  • Snij in de tussentijd de verse kruiden fijn. Besmeer de omelet met een laagje roomkaas en bestrooi met de verse kruiden.
  • Leg nu aan het uiteinde van de omelet wat gerookte zalm in een lange strook. Beleg met een handje rucola en rol de eiwrap strak op.
  • Wil je de omelet rolletjes van tevoren maken, wikkel dan de hele omelet wrap strak in vershoudfolie en snij er rolletjes van vlak voordat je ze gaat serveren.
  • Herhaal deze stappen, maak 3 ei wraps, waar je uiteindelijk per wrap ongeveer 6 rolletjes uit kunt snijden.
Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 13g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 0.2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl