Begin met het goed invetten van de kleine ovenschaaltjes. En verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de crème fraiche met een scheutje slagroom, peper en zout. Snij de dille fijn en roer door de crème fraiche tot een romig geheel ontstaat.
Leg in elk ovenschaaltje een plakje zalm op de bodem. Schep hier een flinke theelepel van het crème fraiche mengsel op.
Gebruik een apart schaaltje en tik hier voorzichtig een ei boven, laat het ei zachtjes in het schaaltje glijden zodat de dooier heel blijft. Laat daarna het ei zachtjes in de met zalm gevulde ovenschaaltjes glijden. Door op deze manier te werken, voorkom je dat de dooier kapot gaat.
Vul een grotere ovenschaal met een laagje kokend water en zet hier de kleine ovenschaaltjes in.
Zet de ovenschaal met de kleine schaaltjes zo'n 12 -1 5 minuten in de warme oven. De oeuf en cocotte is klaar als het eiwit gestold is en de dooier nog een beetje vloeibaar is. Serveer met brood om te dippen.