Snij de uiteinden van de winterpeen en schil deze met een dunschiller. Snij de winterpeen in kleine dobbelsteentjes, doe deze in een pan met water en breng aan de kook. Kook de blokjes winterpeen in zo'n 10 minuten gaar.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en snij de rode peper fijn.
Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui, pers de knoflook en gember uit en voeg de rode peper toe. Laat glazig worden.
Voeg dan de bloemkoolrijst toe samen met de kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder en bak de rijst in een minuut of 10 krokant en gaar.
Verkruimel in de tussentijd de feta en rooster eventueel het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Snij de salade ui in fijne ringen.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel even na. Voeg samen met de voorgekookte wortel toe aan de bloemkool couscous.
Serveer de Marokkaanse bloemkool couscous met feta, amandelschaafsel, fijngesneden salade-ui en verse koriander. Roer eventueel nog een beetje olie door de couscous om extra smeuïg te maken.