Wanneer je aan de slag gaat met mango uit de diepvries, zorg er dan voor dat het fruit eerst ontdooid is. Laat de blaadjes gelatine even weken in water.
Doe de kwark, mango en de abrikozenjam in de mengkom en blend tot een egale massa. Proef even of het zoet genoeg is voor je, voeg eventueel nog wat extra jam toe.
Schenk de slagroom in een schone mengkom en gebruik een handmixer om de slagroom op te slaan tot deze stijf is. Spatel dan voorzichtig de kwark met mango door de slagroom.
Verdeel de mango mousse over 4 glazen.
Voor de passievrucht laag is het ook belangrijk dat het fruit ontdooid is. Gebruik weer de mengkom van de keukenmachine om 100 gram ontdooide mango samen met 2 el water te blenden tot een gladde puree. Voeg hier de ontdooide passievrucht aan toe er roer goed door.
Knijp de blaadjes gelatine uit en verwarm ze dan met 2 el water in een pan zodat ze oplossen. Schep hier het mango - passievrucht mengsel door heen verdeel daarna over de 4 glazen met mango mousse.
Laat de mango mousse desserts nu zeker nog 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt deze mango mousse al prima de avond van tevoren maken.