Ga terug
+ servings
Mango mousse in een glaasje, luchtig toetje met mango, passievrucht en kwark, feestelijk geserveerd als paasdessert of zomers nagerecht.

Mango mousse met passievrucht

Makkelijk recept voor nagerecht van mango mousse met kwark en passievrucht.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Koelkast: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Nagerecht
Nederlands
Nagerechten, Pasen
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

Voor de mango mousse:

  • 250 ml slagroom
  • 100 gram magere kwark
  • 175 gram mango (vers of diepvries)
  • 2 el abrikozenjam

Voor de passievrucht laag:

  • 100 gram mango (vers of diepvries)
  • 100 gram passievrucht (diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine

Bereiden

  • Wanneer je aan de slag gaat met mango uit de diepvries, zorg er dan voor dat het fruit eerst ontdooid is. Laat de blaadjes gelatine even weken in water.
  • Doe de kwark, mango en de abrikozenjam in de mengkom en blend tot een egale massa. Proef even of het zoet genoeg is voor je, voeg eventueel nog wat extra jam toe.
  • Schenk de slagroom in een schone mengkom en gebruik een handmixer om de slagroom op te slaan tot deze stijf is. Spatel dan voorzichtig de kwark met mango door de slagroom.
  • Verdeel de mango mousse over 4 glazen.
  • Voor de passievrucht laag is het ook belangrijk dat het fruit ontdooid is. Gebruik weer de mengkom van de keukenmachine om 100 gram ontdooide mango samen met 2 el water te blenden tot een gladde puree. Voeg hier de ontdooide passievrucht aan toe er roer goed door.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en verwarm ze dan met 2 el water in een pan zodat ze oplossen. Schep hier het mango - passievrucht mengsel door heen verdeel daarna over de 4 glazen met mango mousse.
  • Laat de mango mousse desserts nu zeker nog 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt deze mango mousse al prima de avond van tevoren maken.
Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 5g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl