Begin met het koken van de tuinbonen en doperwten. Vul een pan met water, breng aan de kook en voeg hier de tuinbonen aan toe. Laat ze zo'n 4 minuten koken en voeg dan de doperwten toe. Kook nog 2 minuten, je wilt nog een beetje bite in de groenten hebben!
Giet de tuinbonen en doperwten af en laat afkoelen. De tuinbonen ga je nog een keer doppen; snij met een scherp mesje het vliesje van de boon in, en druk het binnenste boontje naar buiten.
Pluis de makreel en doe deze in een mengkom. Gebruik een vork om de tuinbonen en doperwten te prakken. Voeg ook toe aan de mengkom.
Snij de salade ui fijn, hak de dille en voeg samen met de cottage cheese en een beetje citroensap toe aan de makreel. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de ingrediënten voor de makreel tartaar door elkaar.
Voor de avocado mousse prak je de avocado en deze meng je met wat kwark, citroensap, peper en zout.
Voor het opmaken van de makreel tartaar zet je een serveerring op een mooi bordje. Schep hier wat van de makreel met tuinbonen in en druk stevig aan. Verwijder dan de serveerring, schep wat van de avocado mousse op de makreel tartaar en maak deze af met wat tuinbonen, doperwtjes, kappertjes en verse dille.