Was de komkommers en snij deze met een mandoline in hele dunne plakken. Je kunt ook eerst van de buitenkant mooie slierten snijden, en daarna het vruchtvlees van de komkommer in plakken snijden.
Schil de rode ui en snij deze in fijne ringen. Je kunt rode ui rauw eten, maar wil je dat scherpe randje eraf, blancheer de uien dan in kokend water.
Doe de yoghurt, witte wijn azijn, olie, honing en het sap van ½ citroen in de maatbeker van jouw staafmixer. Ris van alle verse kruiden van 4 takjes de blaadjes eraf (de rest hou je even achter) en voeg toe aan de dressing.
Maak de teentjes knoflook schoon en voeg samen met een snuf peper en zout toe aan de dressing. Gebruik de staafmixer om tot een gladde dressing te blenden.
Doe de komkommers met de rode ui in een saladeschaal en schenk hier de dressing bij. Garneer de komkommersalade met de rest van de verse kruiden. Serveer nog met een partje citroen voor extra frisheid.