Ga terug
+ servings
Knoflook champignons, gebakken in knoflookolie met verse peterselie en gerookt paprikapoeder, geserveerd als tapasgerecht. Tapas hapje met champignons, Champiñones al ajillo

Knoflook champignons

Makkelijk recept voor tapas hapje, knoflook champignons met gerookt paprikapoeder en verse peterselie.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Borrelhapje, Tapas
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 takjes verse peterselie
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Borstel de kastanjechampignons schoon met een stuk keukenpapier of een champignonborsteltje. Maak de knoflook schoon en snij de peterselie fijn.
  • Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de kastanjechampignons toe. Zorg dat de champignons even groot zijn, snij anders de grotere champignons doormidden.
  • Bak de kastanjechampignons een minuut of 10 op middelhoog vuur, tot ze mooi bruin en zacht zijn.
  • Pers dan de knoflook uit boven de pan en voeg het gerookt paprikapoeder toe. Bak nog 2 minuten.
  • Breng de knoflook champignons op smaak met peper en zout. Serveer met brood en zelfgemaakte aioli.
Calorieën: 118kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 2g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl