Ga terug
+ servings
Zelf kipsalade maken – gezond recept met kip, kwark en roomkaas, ideaal als beleg voor op brood of voor op een toastje.

Kipsalade voor op brood

Makkelijk recept voor gezonde eiwitrijke kipsalade voor op brood, met kwark, roomkaas, mosterd, augurk en gerookt paprikapoeder.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Brunch, Lunch
Nederlands
Eiwitrijke recepten, Lunch recepten, Pasen
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 300 ml bouillon (kip)
  • 1 kleine rode ui
  • 2 augurken
  • 2 el magere kwark
  • 2 el roomkaas
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 takjes verse peterselie
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Vul een pan met water en voeg hier een bouillonblokje aan toe. Breng het water aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in zo'n 10 minuten gaar. Controleer met een vork of je het vlees uit elkaar kunt trekken.
  • Haal de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en gebruik dan 2 vorken om het vlees te pluizen. Gebruik eventueel nog een mes om iets fijner te snijden.
  • Meng de kwark met de roomkaas, mayonaise en mosterd.
  • Schil en snipper de rode ui en snij de augurk heel fijn. Snij ook de peterselie heel fijn. Voeg toe aan de kwark en breng op smaak met wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper en zout.
  • Schep nu de kip door het kwark-mengsel en meng goed door. Proef even of je nog extra kruiden wilt toevoegen.
  • Serveer de kipsalade op brood, eventueel met wat gemengde sla en avocado.
Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 18g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl