Makkelijk recept om zelf kip kerrie salade te maken voor op brood of een toastje. Met kip en een gezonde dressing van frisse kwark, mayonaise, mosterd en gekruid met kerrie en paprikapoeder.
Vul een pan met water en voeg hier een bouillonblokje aan toe. Breng het water aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in zo'n 10 minuten gaar. Controleer met een vork of je het vlees uit elkaar kunt trekken.
Haal de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en gebruik dan 2 vorken om het vlees te pluizen. Gebruik eventueel nog een mes om iets fijner te snijden.
Meng de kwark met de mayonaise en mosterd.
Snij de salade ui heel fijn. Voeg toe aan de kwark en breng op smaak met kerrie, kurkuma, gerookt paprikapoeder en peper en zout.
Schep nu de kip door het kwark-mengsel en meng goed door. Proef even of je nog extra kruiden wilt toevoegen.
Deze kip kerrie salade is in een afsluitbaar bakje zo'n 3 - 4 dagen te bewaren in de koelkast.