Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
Ris de blaadjes peterselie en basilicum van de takjes en snij fijn.
Doe het kipgehakt in de mengkom en voeg hier de ui, zongedroogde tomaatjes, peterselie, basilicum, oregano, Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout aan toe. Pers de teentjes knoflook uit bij het gehakt.
Tik een eitje boven de kom en voeg het paneermeel toe. Meng alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes door elkaar. Blijft het gehakt nog te vochtig, voeg dan nog een beetje paneermeel toe.
Draai met je handen gehaktballetjes ter grootte van een ei en maak ze mooi rond.
Verwarm wat olie in de hapjespan, braad de kipgehaktballetjes rondom aan. Schenk dan een scheutje water in de pan, doe de deksel erop en laat de Italiaanse kipgehaktballetjes nog zo'n 10 minuten zachtjes garen.