Ga terug
+ servings
Italiaanse kipgehaktballetjes op smaak gebracht met knoflook, ui, peterselie, basilicum, oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geserveerd als licht en smaakvol gerecht.

Italiaanse kipgehaktballetjes

Makkelijk recept voor Italiaanse kipgehaktballetjes met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en peterselie, basilicum en oregano.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Italiaans
Borrelhapje, Kip recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram paneermeel
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Ris de blaadjes peterselie en basilicum van de takjes en snij fijn.
  • Doe het kipgehakt in de mengkom en voeg hier de ui, zongedroogde tomaatjes, peterselie, basilicum, oregano, Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout aan toe. Pers de teentjes knoflook uit bij het gehakt.
  • Tik een eitje boven de kom en voeg het paneermeel toe. Meng alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes door elkaar. Blijft het gehakt nog te vochtig, voeg dan nog een beetje paneermeel toe.
  • Draai met je handen gehaktballetjes ter grootte van een ei en maak ze mooi rond.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan, braad de kipgehaktballetjes rondom aan. Schenk dan een scheutje water in de pan, doe de deksel erop en laat de Italiaanse kipgehaktballetjes nog zo'n 10 minuten zachtjes garen.
Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 29g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl