Ga terug
+ servings

Hummus met geroosterde paprika

Makkelijk recept voor pikante hummus van kikkererwten met geroosterde paprika, rode peper en tahin.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bijgerecht, Borrelhapje
Nederlands
Borrelhapje, Lunch recepten, Smeersalade recepten
Porties: 8

Nodig

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten (voorgekookt, in pot)
  • 75 gram geroosterde paprika's (pot)
  • ½ rode peper
  • 1 tl sambal
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • snuf zout

Bereiden

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en vang het vocht van de kikkererwten op. Spoel de kikkererwten even na met water.
  • Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in grove stukken en verwijder eventueel de zaadlijsten.
  • Doe de kikkererwten samen met de geroosterde paprika's, de rode peper, de tahin, knoflook, olijfolie en citroensap in de foodprocessor van de keukenmachine.
  • Voeg hier het gerookt paprikapoeder, de komijn en een snuf zout aan toe. Eventueel kun je ook nog sambal toevoegen, doe dit naar smaak!
  • Blend de ingrediënten tot een gladde hummus met geroosterde paprika. Voeg eventueel 1 a 2 eetlepels van het vocht van de kikkererwten toe om een nog smeuïgere hummus te krijgen.
Calorieën: 59kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl