Maak de bouillon klaar en breng aan de kook. Voeg de orzo toe en kook de korrels in zo'n 10 minuten 'al dente'.
Schil en snipper de ui en snij in fijne ringen.
Snij de komkommer in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes.
Snij de smaaktomaatjes in kwarten en snij de olijven in fijne ringen.
Maak de dressing voor de Griekse orzo salade klaar door de olijfolie te mengen met de rode wijn azijn. Snij de blaadjes peterselie en munt erg fijn en voeg samen met de oregano, het sap van ½ citroen en een snuf peper en zout toe. Roer goed door.
Giet de orzo af in een vergiet en spoel direct na met koud water. Zo gaart de korrel niet verder.
Doe de orzo in een grote schaal en voeg hier de fijngesneden ui, de komkommer, tomaat en olijven aan toe.
Verbrokkel de feta over de salade en serveer deze met de citroen-dressing en verse peterselie.