Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes heel fijn. Hak de walnoten fijn.
Snij de verse bladspinazie fijn.
Verwarm een pan op het vuur en voeg hier de zongedroogde tomaatjes aan toe. Fruit de ui aan in de olie van de tomaatjes en pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg dan de walnoten en spinazie toe en bak mee tot de spinazie is geslonken.
Roer dan de ricotta en Parmezaanse kaas door het spinazie-mengsel en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de portobello uit (bewaar het vruchtvlees bijvoorbeeld voor een pasta maaltijd) en schep dan wat van de vulling in de portobello. Druk een beetje aan.
Vet een ovenschaal in en zet hier de gevulde portobello's met spinazie en ricotta in. Bestrooi met mozzarella.
Schuif de gevulde portobello's zo'n 20 - 25 minuten de oven in. Serveer direct!