Ga terug
+ servings
Gamba's al ajillo, recept voor Spaanse garnalen in knoflookolie met chilipeper, geserveerd als tapas hapje met knapperig brood.

Gamba's al aijilo

Makkelijk recept voor Spaanse knoflook garnalen, een tapas gerecht met gamba's, knoflook, chilipeper en olijfolie.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Borrelhapje
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 50 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 tl chilivlokken
  • snuf zout
  • verse peterselie (optioneel voor garnering)

Bereiden

  • Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder eventueel de zaadjes en snij daarna fijn.
  • Verwarm de olijfolie in de hapjespan. Pers de knoflook uit boven de pan, voeg de fijngesneden rode peper toe en een beetje gemalen chilivlokken.
  • Laat 2 a 3 minuten meebakken, tot de knoflook begint te verkleuren (pas op: laat niet verbranden). Roer regelmatig door.
  • Voeg dan de garnalen toe aan de pittige knoflookolie en schep goed om. Bak de garnalen in 2 a 3 minuten gaar en serveer direct.
  • Voeg eventueel nog een snuf zout toe en verse peterselie voor garnering.
Calorieën: 141kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 7g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 0.2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl