Begin met het maken van de vulling voor de empanadas met tonijn. Schil en snipper de rode ui, maak de paprika's schoon en snij in heel fijne blokjes. Maak de knoflook schoon.
Verwarm een druppel olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Bak de paprika mee en pers de teen knoflook erbij uit. Bak zo'n 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
Laat even uitlekken en voeg dan de groenten toe aan een schaal. Doe hier de tonijn bij en meng de kappertjes, de oregano, het gerookt paprikapoeder, een blikje tomatenpuree en een drup citroensap er doorheen.
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de vellen bladerdeeg diagonaal doormidden en leg in het midden van elke driehoek een beetje van de tonijn vulling.
Vouw de bladerdeeg driehoekjes voorzichtig dicht en druk de uiteinden aan met een vork.
Klop het ei los en besmeer de empanadas met tonijn met het ei. Leg de empanadas op het bakpapier en schuif deze voor zo'n 20 - 25 minuten de warme oven in. Serveer direct of lauwwarm.