Ga terug
+ servings
Ei muffins met spinazie en feta, gemaakt met cottage cheese en gebakken in een bakje van kipfilet. Eiwitrijk, koolhydraatarm en ideaal voor Pasen of als gezond tussendoortje. Recept voor ei muffins.

Ei muffins met spinazie en feta

Makkelijk recept voor hartige koolhydraatarme ei muffins met kip, gevuld met spinazie en feta.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Ontbijt
Nederlands
Eiwitrijke recepten, Koolhydraatarme recepten, Ontbijt recepten, Pasen
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 gram cottage cheese
  • 6 plakken gerookte kipfilet
  • 50 gram verse bladspinazie
  • 25 gram feta
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wanneer je siliconen muffin vormpjes gebruik, hoef je deze niet in te vetten. Gebruik je een andere vorm, vet dan deze vorm in met boter.
  • Vul elk muffin vormpje met een plakje kipfilet.
  • Snij de spinazie heel fijn. Verkruimel de feta en meng met de spinazie.
  • Kluts de eieren los met de cottage cheese en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de kipfilet 'bakjes' met het spinazie - feta mengsel. En schenk dan het opgeklopte ei met de cottage cheese in de vormpjes.
  • Schuif de hartige ei muffins met spinazie en feta voor 25 minuten de warme oven in.
Calorieën: 193kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 17g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl