Begin met het marineren van de kip. Snij de kipfilet in stukjes en doe in een schaal. Voeg hier de olijfolie, het sap van ½ citroen en de Italiaanse kruiden aan toe. Hussel goed door en laat even staan.
Maak de spinazie pesto klaar. Doe de verse spinazie samen met de walnoten, Parmezaanse kaas, knoflook, het sap van ½ citroen en de olijfolie in de mengkom van de keukenmachine en blend tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat extra olie toe als de pesto nog niet smeuïg genoeg is. Breng op smaak met een snuf peper.
Gebruik een spiraalsnijder om van de courgettes mooie spaghetti slierten te snijden. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
Verwarm een wokpan op het vuur en bak de kip mooi goudbruin in de pan. Wanneer de kip gaar is, schep je deze uit de pan en zet je de kip apart.
Gebruik dezelfde wokpan, voeg eventueel wat olie toe. Fruit de ui aan en pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg dan de verse bladspinazie toe en laat deze slinken. Voeg als laatste de courgette spaghetti toe en bak deze zo'n 2 a 3 minuten mee.
Voeg de kip weer toe aan de pan en voeg 2 a 3 eetlepels pesto toe aan de courgette spaghetti. Serveer met nog wat Parmezaanse kaas.