Voor dit recept voor lasagne Bolognese is het belangrijk dat je eerst een pan Bolognesesaus klaar maakt, neem hier even de tijd voor, daar wordt de saus het allerlekkerst van.
Gebruik een mandoline of een kaasschaaf om van de courgette lange plakken van ongeveer 2 mm dik te snijden.
Verwarm een grillpan, voeg geen olie toe en grill hier de plakken courgette in. Wacht tot er mooie grillstrepen op de courgette staan en draai dan pas de plakken om. Laat de plakken courgette uitlekken op een vel keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met het maken van de courgette lasagne met op de bodem van de ovenschaal een laag Bolognesesaus, leg daar de plakken gegrilde courgette op zodat de laag saus bedekt is.
Herhaal het maken van de lagen en eindig met een laag courgette.
Snij de bollen mozzarella in fijne plakken en leg deze bovenop de laag courgette. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en schuif de courgette lasagne dan zo'n 25 - 30 minuten de warme oven in, totdat de mozzarella gesmolten is en iets verkleurd is.