Zet een droge koekenpan op het vuur en leg hier de plakken pancetta in. Bak deze goudbruin en krokant en laat ze dan uitlekken op een stukje keukenpapier. Wanneer de plakken pancetta afgekoeld zijn, verkruimel je deze tot fijne spekkruimels.
Gebruik een dunschiller om van de komkommer lange slierten te maken. Maak in totaal 16 slierten.
Leg een sliert komkommer op een schoon werkblad. Leg hier 2 plakjes carpaccio op, naast elkaar, en zorg dat de plakjes binnen de komkommer blijven. Draai dan de sliert komkommer met carpaccio voorzichtig om.
Besmeer de komkommer met ongeveer een theelepel truffelmayonaise. Bestrooi met wat spekkruimels en Parmezaanse kaas. Leg 2 reepjes juliënne gesneden zongedroogde tomaat bovenop de Parmezaanse kaas.
Verwijder de steeltjes van de blaadjes rucola. Leg een paar blaadjes bovenop de zongedroogde tomaat.
Hak de bieslook fijn en strooi over de rucola.
Rol nu de slierten komkommer voorzichtig op zodat je mooie carpaccio rolletjes krijgt. Snij eventueel de uitstekende eindjes af.
Je kunt deze carpaccio hapjes al van tevoren klaarmaken. Bewaar ze dan luchtdicht afgesloten in de koelkast.