Begin voor deze Caesar salade met het marineren van de kip. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hier 2 el olijfolie aan toe en het sap van ½ citroen. Hak de verse peterselie, tijm en oregano fijn en voeg toe aan de marinade. Roer alle ingrediënten door elkaar en laat de smaken zo’n 30 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
Snij de ciabatta broodjes in grove stukken, hier gaan we croutons van maken dus ze mogen bite-size zijn! Doe de croutons in een schaal en voeg hier 2 el olijfolie aan toe. Hussel goed door elkaar en spreid de croutons dan uit over het bakpapier. Bestrooi de croutons met ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas en schuif dan voor 10 minuten de oven in (tot ze mooigoudbruin zijn).
Maak de dressing klaar door in een blender of een hoge mengbeker de mayonaise, yoghurt, olijfolie, mosterd, teentjes knoflook, de Parmezaanse kaas, de anjovis filets en het sap van ½ citroen glad te pureren.
Verwarm een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin en gaar.
Was de romaine sla en snij grof. Doe in een schaal en voeg hier de kipfilet en de ciabatta croutons aan toe. Bestrooi de caesar salade met de Parmezaanse kaas flakes en serveer met de dressing.