Ga terug
+ servings
Proef de typische smaak van een klassieke Caesar salade: malsee kip, knapperige sla, Parmezaanse kaas en een verrukkelijke dressing. Recept voor makkelijke maaltijdsalade.

Caesar salade met kip

Makkelijk recept voor klassieke Caesar salade met kip, romaine sla, knapperige ciabatta croutons, Parmezaanse kaas en die typische Caesar dressing.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht, Lunch
Nederlands
Lunch recepten, Maaltijdsalade, Salade recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 50 gram Parmezaanse kaas (flakes)
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 ciabatta broodjes (oud)
  • ½ citroen
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes verse peterselie
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes verse oregano

Voor de Caesar salade dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 anjovis filets
  • ½ citroen

Bereiden

  • Begin voor deze Caesar salade met het marineren van de kip. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hier 2 el olijfolie aan toe en het sap van ½ citroen. Hak de verse peterselie, tijm en oregano fijn en voeg toe aan de marinade. Roer alle ingrediënten door elkaar en laat de smaken zo’n 30 minuten intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  • Snij de ciabatta broodjes in grove stukken, hier gaan we croutons van maken dus ze mogen bite-size zijn! Doe de croutons in een schaal en voeg hier 2 el olijfolie aan toe. Hussel goed door elkaar en spreid de croutons dan uit over het bakpapier. Bestrooi de croutons met ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas en schuif dan voor 10 minuten de oven in (tot ze mooigoudbruin zijn).
  • Maak de dressing klaar door in een blender of een hoge mengbeker de mayonaise, yoghurt, olijfolie, mosterd, teentjes knoflook, de Parmezaanse kaas, de anjovis filets en het sap van ½ citroen glad te pureren.
  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin en gaar.
  • Was de romaine sla en snij grof. Doe in een schaal en voeg hier de kipfilet en de ciabatta croutons aan toe. Bestrooi de caesar salade met de Parmezaanse kaas flakes en serveer met de dressing.
Calorieën: 680kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 60g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl