Deze hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor 10 - 12 blini's. Begin met het maken van het beslag.
Smelt 10 gram boter in een steelpannetje.
Doe het amandelmeel samen met de slagroom, een ei, het bakpoeder, een klein beetje suiker en een snuf zout in een mengkom. Schenk de boter erbij en gebruik een garde of mixer om een luchtig beslag te maken.
Zet het beslag voor de blini's met zalm 15 minuten apart om te rusten.
Verwarm een beetje boter in een pan en smeer dit uit met een kwastje.
Gebruik een sauslepel om kleine beetjes van het beslag voor de blini's in de pan te scheppen. Je wilt het formaat van een poffertje aanhouden. Heb je een poffertjespan dan kun je die ook perfect gebruiken!
Bak de blini's ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn.
Schep de creme fraiche in een boterhamzakje en spuit mooie toefjes op de blini's. Beleg daarna met wat snippers gerookte zalm en maak de blini's met zalm verder af met verse bieslook en peper.
Tip: voor extra aankleding kun je kappertjes, zalmeitjes of kaviaar toevoegen!