Begin met het maken van de Aziatische kipgehaktballetjes. Doe het kipgehakt in een schaal en voeg hier het paneermeel aan toe. Snij de rode peper en verse koriander fijn en voeg toe samen met de gerookte paprikapoeder, chilipoeder en cayennepeper. Pers de knoflook en gember uit bij het gehakt en voeg een ei toe.
Kneed met je handen het gehakt en de kruiden door elkaar en vorm er dan kleine gehaktballetjes van (ter grootte van een limoen).
Snij de broccoli in fijne roosjes. Gooi de steel niet weg, die kun je verwerken in mijn recept voor broccolisoep. Verwarm een klontje boter en een scheut olie in de pan en bak hier de kipgehaktballetjes rondom in aan. Zorg dat ze een mooi bruin korstje hebben, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Schep dan de gehaktballetjes voorzichtig uit de pan en voeg aan dezelfde pan 100 ml water, sojasaus, sesamolie, sambal, cayennepeper en honing toe. Pers de knoflook en gember uit boven de pan en leg dan de broccoli roosjes in de pan.
Laat deze 5 minuten zachtjes stoven in de Oosterse saus en voeg dan de kipgehaktballetjes toe. Laat nog zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn en de broccoli ook.
Voeg eventueel een beetje maizena toe om de saus in te dikken. Serveer de Aziatische kipgehaktballetjs met broccoli met sesamzaadjes en salade-ui.