Ga terug
+ servings
Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, albondigas recept, gehaktballetjes geserveerd als tapasgerecht voor bij de borrel.

Albondigas

Makkelijk recept voor gekruide Spaanse gehaktballetjes, albondigas in zelfgemaakte tomatensaus.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Porties: 8

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 snee wit brood
  • 100 ml melk
  • 20 gram verse peterselie
  • 2 tl oregano
  • 2 tl komijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 klontje boter
  • scheut olijfolie

Voor de tomatensaus:

  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • scheutje rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Breek de witte boterham in stukjes, doe deze in een schaaltje en schenk hier een scheut melk bij. Laat even weken en zet apart.
  • Begin met het maken van de tomatensaus. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Laat zo'n 5 minuten zachtjes bakken, tot de ui helemaal zacht is.
  • Schenk een scheut rode wijn bij de ui, laat even uitblussen en schenk dan de tomatenblokjes in de pan. Voeg de gerookte paprikapoeder en chilivlokken toe en laat zachtjes koken.
  • Doe het gehakt in een mengkom. Schil en snipper de ui (heel fijn), maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het gehakt. Snij de peterselie fijn en voeg deze samen met de oregano, komijn, gerookt paprikapoeder en een snuf peper en zout toe. Tik een ei boven de kom, knijp het witbrood uit en voeg toe.
  • Meng met je handen alle ingrediënten door elkaar. Draai er dan gehaktballetjes van, ter grootte van een flinke walnoot.
  • Verwarm een klontje boter in de koekenpan en schenk hier wat olie bij. Wanneer de boter bruin kleurt, voeg je de gehaktballetjes toe aan de pan. Bak ze rondom bruin en draai dan het vuur laag.
  • Schenk de tomatensaus bij de gehaktballetjes in de pan en laat zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Serveer de albondigas eventueel nog met brood om te dippen.
Calorieën: 201kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 13g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl