Hier tellen we af. Af richting de vakantie. En natuurlijk af richting de Paasdagen! Nog maar een paar dagen school voor de meiden en werken voor mij en dan gaan we eens helemaal niets doen! En daar heb ik eigenlijk wel zin in. Even geen wekker ’s morgens. Even niet op hoeven te schieten. Gewoon rustig wakker worden en zien wat de dag ons brengt. Ik heb eigenlijk nog niet heel veel plannen gemaakt. Meestal vullen de dagen zich als vanzelf en een beetje rommelen in en rond het huis is ook altijd wel erg fijn. Zeker als het dan ook nog heerlijk weer beloofd te worden! Maar voor nu, nog een nieuw weekmenu. Omdat deze week toch nog een beetje structuur mag hebben en er nog genoeg is om over na te denken deze week. Dan is het toch fijn als de eetplanning alvast maar staat. Schrijf je weer mee?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #93 makkelijke maaltijden
Maandag
Ik begin weer behoefte te krijgen aan lichtere maaltijden. Met de zon buiten en de langere avonden, heb ik weer zin in heel veel groenten. Daarom vandaag deze broccoli rijst met paprika en cashewnoten. Ik maak de broccoli rijst zelf, dat is heel eenvoudig hoor!
Dinsdag
Ik blijf het grappig vinden dat mijn recept om zelf tomatensoep te maken een van de best gelezen recepten op de blog is. De basis zijn verse tomaten en daarna kun je met dit soepje alle kanten op. Zoals deze tomatensoep met witte bonen en prei. Goed vullend en als je wilt kun je er nog wat gehaktballetjes aan toevoegen!
Woensdag
Nu het lekkerder weer wordt, ga ik ook weer maaltijdsalades aan het weekmenu toevoegen. De basis is een goede salade en daarna zorg ik dat ie goed vullend is. Zoals deze salade van paksoi en mango waar ik Oosterse varkenshaas spiesjes bij maak.
Donderdag
Minstens 1 keer per week op ons menu. Pasta!! Ik heb hier 2 pastamonsters in huis en vooral deze hele snelle maar oh zo lekkere variant staat regelmatig op tafel. Dit recept voor tagliatelle met tomatensaus en gehaktballetjes is altijd goed!
Vrijdag
Vandaag is het Goede vrijdag en zijn de meiden al vrij van school. Lekker lummelen overdag. En vanavond ga ik bij het avondeten alvast even proef draaien voor Pasen. Deze quiche met zalm en witte asperges schuif ik in de oven en komt vast met de Paasbrunch weer op het menu!
Zaterdag
Morgen schuiven we bij mijn ouders aan voor een uitgebreide Paasbrunch. Vaste prik, met het hele gezin, super gezellig! Mijn moeder verstopt de eieren in de tuin, de meiden vinden het geweldig om ze te gaan zoeken. En ondertussen zet iedereen wat lekkers op de lange tafel. Ik maak in elk geval deze kip avocado salade klaar. Lekker voor op een broodje.
Zondag
Yes, Pasen! Rustig opstarten vanochtend, kopje koffie erbij en nog even niet zoveel hoeven… Wat ik wel heel graag wil doen is deze kleine paasstolletjes met amandelspijs klaar maken. Het is even werk, maar een beetje rommelen zo in de ochtend en zelf amandelspijs maken, werkt voor mij bijna therapeutisch… heerlijk!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube