Yes! De lente is begonnen! Wat had ik hier naar uitgekeken! Eind februari was ik nog een weekje op skivakantie en mijn idee is dan altijd dat wanneer ik thuis kom, de zon gaat schijnen. Dit jaar moest ik daar iets langer op wachten en dat viel toch even tegen. Ik zeg altijd wel dat alle seizoenen wat hebben. Maar geef mij toch maar zon en buiten zijn. En wat was het ook gelijk heerlijk, gisteren. Ik heb voor het eerste dit jaar (duh!) mijn werkplek weer eens verhuisd naar het strand. Zo fijn om met een laptop op het terras te zitten. Ik mag het bijna geen werken noemen. Dit is gewoon genieten. Ik durf dan ook niet vooruit te kijken naar de voorspellingen, bang voor teleurstelling… Voorlopig staat het weekend voor de deur en natuurlijk staat er weer een weekmenu voor je klaar! Laat je inspireren, schrijf mee en geniet van de vrije dagen!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #92 makkelijke maaltijden
Maandag
Oeh, het valt mij toch ook niet altijd mee om weer een verrassende maaltijd op tafel te zetten. Uiteindelijk heb ik toch ook elke week mijn klassiekers die ik weer tevoorschijn tover! Deze gele bloemkool curry maakte ik tijdens de Week zonder Vlees en die beviel eigenlijk wel heel goed!
Dinsdag
Een soep is altijd goed. En dat ga ik ook nog wel even volhouden. Als het straks echt mooi weer wordt, gaan we weer voor de salades en lichtere maaltijden. Ik had bedacht dat ik de broccoli courgette soep met oude kaas weer eens ging klaar maken. Lekker veel groen, I like!
Woensdag
Yes, ik heb toch echt het voorjaar te pakken. Die eerste zonnestralen op het strand, waar ik dus gisteren mijn werkplek had, maken dat ik zin heb in meer! En met deze pasta pesto met gegrilde kip tover ik het zonnetje zo op mijn bord. Super makkelijk….
Donderdag
Meestal heb ik elke week iets Oosters, iets Italiaans en iets Mexicaans. Dat is voor mij een mooie afwisseling en dan zijn er nog zoveel recepten te verzinnen. Oh en natuurlijk eten we ook de Hollandse pot! Maar vanavond ga ik voor deze Mexicaanse gehaktschotel uit de oven.
Vrijdag
Ik heb het voor mekaar hoor…. Vrijdag is mijn visdag. Ik vertelde al eens eerder dat de rest van het gezin niet heel warm wordt van een visje, maar tegenwoordig kook ik dan maar voor mezelf. En voor de anderen natuurlijk ook, maar dan wat anders. Vandaag zet ik deze Oosterse zalmburgers op tafel. Die trouwens ook heerlijk zijn bij zoete aardappel frietjes en een salade!
Zaterdag
Pasen komt eraan! Heb jij al plannen gemaakt? Gaat het een ontbijt worden? Of een uitgebreide brunch? Ik ben alweer volop bezig met het uitwerken van de paasrecepten. En ik vind dat een goede eiersalade met kerrie en mosterd echt niet mag ontbreken…. Nog verzoekjes trouwens? Laat ze achter in een reactie!
Zondag
En als we het dan toch over Pasen hebben…. bij een ontbijt kun je natuurlijk ook even flink uitpakken! Niks geen saaie broodjes. Wat dacht je van een flinke stapel boekweit chocolade pannenkoeken? Ik ga dit weekend alvast even proefbakken hoor!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube