Whoop whoop! Dat zonnetje…! Te gek toch?!! Ik word er echt intens blij van. Zou het dan echt langzaamaan weer voorjaar worden? Ik ben er eerlijk gezegd wel aan toe hoor, weer wat meer licht en warmte! Afgelopen week plande ik een dagje sauna in. En het was heerlijk weer, fris met een blauwe hemel en dat heerlijke gevoel van de voorjaarszon. Ik heb er zo van genoten! Nu nog een week flink knallen en dan ga ik genieten van een week wintersport. En ik zit al te checken en dubbel-checken of het daar ook zo mooi is. Het maakt een weekje skiën namelijk nog leuker als je heerlijk buiten op het terras kunt lunchen! Maar goed, dan loop ik te ver op de zaken vooruit. Eerst nog een drukke werkweek en dan komt mijn weekmenu wel weer goed van pas. Nog even een beetje structuur aanbrengen in deze toch al zo chaotische laatste dagen…
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #86 makkelijke maaltijden
Maandag
Ondanks dat het mooie weer voor de deur staat – fingers crossed dat het doorzet! – ga ik vandaag toch nog voor deze pasta uit de oven met pompoen en champignons. Gewoon omdat de pompoen nog kan, straks zijn er weer andere groenten in het seizoen…
Dinsdag
En als dan straks het voorjaar er weer aan komt, dan weet ik zeker dat ik voor lichtere gerechten ga kiezen. Al vind ik dat soep bij alle temperaturen en seizoenen gegeten kan worden. Ik kies dan gewoon voor een wat lichtere variant, zoals deze broccoli spinaziesoep met krokante ham.
Woensdag
Hetzelfde als met soep, eet ik stamppot ook het hele jaar door. In principe is het natuurlijk ook niet veel meer dan gestampte aardappels met groenten er doorheen. En dat scoort bij mijn meiden altijd goed. Ik vind het heerlijk als ze zo makkelijk mee eten. Bij deze Oosterse hutspot met knoflook en pittige ui en spek lukt dat altijd!
Donderdag
Sowieso maak ik mijn meiden nog steeds wel erg blij met aardappels. Toch een beetje van de Hollandse pot hier, haha! Al moet ik zeggen dat pasta en rijst er ook goed in gaan. Maar als ik deze roergebakken rode kool op tafel zet, is het wel een klein feestje! Natuurlijk maak ik er zelf appelmoes bij, zo gepiept.
Vrijdag
Yes, morgen vertrekken we voor een weekje wintersport naar Oostenrijk! Super veel zin in!! Niet zo gek natuurlijk, ik vind het heerlijk op de ski’s en als het dan ook nog van dat heerlijke keizerwetter is – blauwe lucht, zonnetje en prachtige sneeuw – dan wordt het weer top. Op deze avond voor vertrek, haal ik altijd patat. Geen zin om te koken…haha! Zin om te snacken, maar dan iets gezonder? Maak dan eens deze wortelfrietjes met Parmezaan klaar. En dan een frikandel van zoete aardappel ernaast. Wow!
Zaterdag
Al een tijdje staat er op mijn planning om weer zelf courgette pesto met walnoten klaar te maken. Dit vind ik altijd ideaal om in de koelkast te hebben. Zo maak je bijvoorbeeld snel een pasta op smaak. Of een beetje op een Italiaanse tosti, heerlijk!
Zondag
Op deze zondag is het groot feest! Ik ben namelijk jarig….!! En dat op vakantie, hoe fijn kun je het hebben?! Ik ga nog aan de slag met een heerlijke verjaardagstaart, maar bij deze salted caramel brownie taart loopt het water me ook weer in de mond… Ik duik deze week nog de keuken in voor wat lekkers hoor!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube