En dan, dan draait het allemaal weer alsof er nooit een Kerstvakantie is geweest. Maar serieus, dat lijkt toch alweer weken geleden? We hebben een vlotte start gemaakt hoor! De meisjes waren maandag nog vrij van school, dus mochten we nog 1 dagje rustig aan doen. En dat was stiekem ook wel lekker ook. Terwijl iedereen weer in het ritme zat, spijbelden we nog een beetje. Maar daarna zijn ook wij weer begonnen en dan merk ik toch hoe ontzettend handig het is om een weekmenu te hebben. Dan hoef ik dáár in elk geval niet meer over na te denken…. Kun je wel weer inspiratie gebruiken, schrijf dan gerust weer mee! Koffie erbij, straks de winkel in en klaar ben je!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #81 makkelijke maaltijden
Maandag
Oeh, wat was het ineens koud afgelopen dagen. Die frisse wind, stevige buien af en toe. Dan verlang ik echt naar comfort food. En dan is deze romige risotto met pompoen en kastanjechampignons echt mijn to go recept. Lekker met Italiaanse gegrilde groenten uit de oven.
Dinsdag
Er staan inmiddels al zoveel soep recepten op de blog… dat het ook voor mij af en toe lastig word om wat nieuws te verzinnen. Toch heb ik weer wat ideetjes die ik binnenkort met je ga delen. Vanavond wordt het deze broccoli courgettesoep met oude kaas. Een broodje erbij en we zijn klaar.
Woensdag
Deze weken na de jaarwisseling staan voor mij echt in het teken van back to normal. Ik heb genoten van alle feestdagen, maar nu is het tijd om weer een beetje gewoon te doen. Niks geen dieet of detox hoor, daar ben ik niet van. Deze Thaise kip Siam met rijst is inmiddels favoriet bij het hele gezin!
Donderdag
Verwacht ook van deze gevulde puntpaprika’s met Mexicaans gehakt binnenkort een variatie op dit recept! Ik ben echt weer helemaal los en barst van de nieuwe inspiratie. Dan heeft 2 weken niks doen mij toch wel erg goed gedaan, gelukkig maar! Het bruist weer volop, de flow zit er weer in, zo’n fijn gevoel!
Vrijdag
Ik roep het natuurlijk al heel erg lang, maar ik ga echt meer vis op het menu zetten! Ik vind het gewoon ook lekker, maar eet het echt te weinig. Vooral omdat er hier in het gezin niet heel enthousiast wordt gereageerd. Maar daar ga ik me niets meer van aantrekken. Ik maak deze Oosterse zalmburgers op een broodje gewoon voor mezelf klaar!
Zaterdag
Waar ik ook afgelopen week weer echt bewust de tijd voor heb gemaakt is mijn lunch. Weer niet meer een makkelijke boterham met beleg, maar even de keuken in om wat klaar te maken. Dat varieerde van een salade tot een soepje, maar op een dag als vandaag vind ik het ook erg lekker om deze frittata met boerenkool en zwarte bonen klaar te maken!
Zondag
En yeah, het wordt ook weer tijd voor nieuwe verwenontbijtjes! Er was een goede oude tijd dat er elke zondag een nieuw ontbijtrecept online kwam, maar op een bepaald moment was ik echt wel door mijn ideeën heen… Tot de rust van de Kerstvakantie erin kwam en het ene recept na het andere in mijn hoofd ontstond. To be continued dus… Deze havermout yoghurt cake met muesli blijft echt wel te lekker! En kan trouwens ook prima als tussendoortje, verderop in de week.
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Hallo Reny,
Wat fijn deze week menu’s ik haal er veel inspiratie uit en tot nu toe zijn alle recepten die ik gemaakt heb blijvertjes en erg lekker.
Ontzettend bedankt.
Groet Netty
Top, heerlijk elke weer die recepten!! Thanx!!