Het blijven maar rare weken zo achter elkaar…. net alsof het ritme er net een beetje in zit, en dan hop, valt er weer een vrije dag tussen. Of een week of wat vakantie. En dan kan ik elke week gaan zitten voor een weekmenu, in de praktijk blijkt het dan vrij lastig om me daar ook echt aan te houden. Toch blijf ik het handig vinden, want het geeft wel een beetje houvast in de week! En komende week lopen we hier de Avond4daagse en dan is het toch ook wel praktisch om gewoon te weten wat er gegeten gaat worden. Volgens mij hebben we prachtig weer om te wandelen, dus ik ga voor lichte maar wel goede vullende maaltijden. Schrijf gerust weer mee! Wat ga jij zeker maken deze week?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #59 makkelijke maaltijden
Maandag
Deze week staat in het teken van maaltijden die je al goed van tevoren kunt klaar maken. Zo kunnen we vlug aan tafel als iedereen thuis is en ook weer snel aan de wandel. Op maandag ga ik voor deze Thaise quinoa salade met broccoli. Lekker veel groenten!
Dinsdag
Ook altijd goed is deze Italiaanse broodsalade, oftewel panzanella met witte bonen. Heel handig om wat restjes oud brood weg te werken en juist als ik deze salade overdag al klaar maak vind ik hem nog lekkerder. De smaken kunnen dan lekker intrekken…!
Woensdag
Hier in huis wonen pastamonsters! De meiden zijn eigenlijk vooral gek op de spaghetti met rode saus, maar ik hou van meer variatie. De marinade voor deze pasta met citroen kip en basilicum maak je overdag al klaar, dan is het in de avondspits alleen een kwestie van de kip bakken en pasta koken.
Donderdag
Ik zei toch dat we een hele makkelijke week zouden hebben! Niet heel veel tijd om lang in de keuken te staan… Deze wraps met Mexicaans gehakt zijn bij ons thuis een echte klassieker, zo’n recept dat regelmatig terug komt. Gewoon omdat het lekker is, en omdat ik de ingrediënten hiervoor vaak standaard in huis heb.
Vrijdag
Laten we de week feestelijk afsluiten en het weekend goed inluiden met deze havermout pizza met spinazie en Parmaham. Nog wat rucola en Parmezaan erover heen en dan heb je wel zo’n beetje mijn favoriete pizza te pakken!
Zaterdag
Ik ben altijd zo blij als de blauwe bessen weer volop verkrijgbaar zijn! Ze gaan er hier met bakken per week doorheen. Niet alleen ik ben er dol op, ook Senna eet lekker mee. Vandaag maak ik een salade met geitenkaas, groene asperges en blauwe bessen klaar als lunch. Wat een verwennerij!
Zondag
Als het zonnetje zich niet wil laten zien vandaag, dan kan ik daar voor 1 keertje mee lezen. Want vanochtend start ik mijn dag met deze tropische kokos crumble en dat zijn al de eerste zonnestraaltjes van vandaag!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube