Afgelopen week begon het normale leven weer. De meiden weer naar school, wij weer aan het werk. Stiekem – maar dat zegt een goede moeder natuurlijk niet hardop – vond ik het helemaal niet zo erg dat iedereen de deur weer uit ging… Weer een beetje rust in de tent en wat structuur in de dagen. Ik kreeg weer wat meer tijd om de keuken in te duiken, dat schoot er in de vakantie ook een beetje bij in. Wat dat betreft heb ik al weken het idee dat ik achter de feiten aan loop hoor…. Net als er weer een beetje ritme in zit, dan komt er wel weer iets – ik noem een Meivakantie – tussendoor waar ik net even geen rekening mee gehouden had. Vanaf nu gaan we vol gas richting de zomervakantie en ga ik heel veel de keuken in voor nieuwe recepten. En natuurlijk krijg je ook vandaag weer een nieuw weekmenu van me, vol met inspiratie voor de aankomende week!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #58 makkelijke maaltijden
Maandag
Oh ja, die had ik ook even niet zien aankomen… In het kader van goed georganiseerd, vandaag is natuurlijk iedereen nog weer een dagje vrij… We gaan lekker naar buiten toe vandaag en aan het einde van de dag schuif ik deze quiche met sperziebonen en gehakt de oven in.
Dinsdag
Op mooie dagen en zeker richting de zomer, heb ik niet zo’n zin meer in stevige maaltijden. Ik ben dol op echte risotto, maar wil ik net even frisser dan ga ik voor deze bloemkoolrisotto. De ene keer met champignons, maar met groene asperges is ook erg lekker!
Woensdag
Wat mij altijd enorm helpt in mijn weekplanning is om bepaalde gerechten op bepaalde dagen te eten. Zo is woensdag bij ons vaak pasta-dag en daarom zet ik vandaag deze tagliatelle met spinazie en gerookte kip op tafel. Een klassieker hier in huis en favoriet bij iedereen.
Donderdag
Heb je de weersvoorspellingen voor de komende week gezien?! We gaan weer heerlijk naar buiten toe denk ik zomaar. Lekker buiten eten, niet te moeilijk… Daar past deze aardappelsalade met zalm en ei eigenlijk wel goed bij.
Vrijdag
Op vrijdag doen we makkelijk en gaan we met comfort food het weekend in. Zelf tacoschelpen vullen, bijvoorbeeld met deze zoete aardappel salade Tex Mex style…. De boerenkool in dit recept vervang ik nu door spinazie.
Zaterdag
Ik heb mijn tosti-ijzer weer helemaal ontdekt…. De ene keer verzin ik een nieuwe combi voor tussen het brood, maar deze tosti met zalm, avocado en Parmezaan blijft toch wel 1 van de favorieten hier. Lekker uitgebreid lunchen op zaterdagmiddag, ik hou ervan!
Zondag
Qua fruit is het voorjaar en de zomer mijn favoriete seizoen. Al dat heerlijke zachte rode fruit, ik krijg er geen genoeg van. Soms koop ik iets te enthousiast in, maar daar weet ik ook wel raad mee, dan maak ik er namelijk zo’n heerlijk havermout ontbijt met rood fruit mee! Een fijne zondag is zo gegarandeerd!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube