Eerst zien, dan geloven… Ik sprong 2 weken geleden een gat in de lucht bij het zien van de weersvoorspellingen maar uiteindelijk was het niet zo lekker zonnig als was gezegd. Hopelijk krijgen we aankomende week een herkansing want ik heb echt de behoefte aan zonnestralen! Aan lekker naar buiten gaan en frisse maaltijden op tafel. Komende week heb ik ook eindelijk echt weer tijd, ruimte én zin – dat ontbrak me een beetje na de verhuizing en ik was bang dat het niet meer terug zou komen… – om de keuken in te duiken en ik ga aan de slag met nieuwe lichte voorjaarsrecepten. Voor nu alvast een weekmenu vol met gerechten die helemaal bij het weer van de komende dagen passen. Nu ook duimen draaien dat het ook echt zo mooi gaat worden!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #55 makkelijke maaltijden
Maandag
Als ik aan lichte maaltijden denk, dan denk ik al snel aan salades. Maar dan wel goed gevuld natuurlijk! Zoals deze zoete aardappel salade Tex Mex style, met tacoschelpen. De boerenkool vervang ik door spinazie deze keer!
Dinsdag
En bij lichte maaltijden denk je dan misschien niet direct aan soep, maar ik toch wel! In de winter kies ik voor stevige gebonden soepen, maar als het mooier weer is, is een goedgevulde bouillon ook erg lekker! Vanavond wordt het Italiaanse kippensoep met witte bonen.
Woensdag
Altijd goed zijn deze gevulde puntpaprika’s met gehakt. Echt, dit komt keer op keer op tafel, wel steeds een net andere vulling, maar ze gaan er altijd in als zoete koek. Makkelijk, snel en super lekker!
Donderdag
Ik heb hier echt een stel pastamonsters in huis wonen. Als ik niet goed weet wat ik moet klaarmaken, is pasta altijd goed. Zeker ook deze spaghetti carbonara, met groene asperges omdat het voorjaar is!
Vrijdag
Op vrijdag ga ik voor makkelijker dan makkelijk. Sinds een tijd hebben we hier op de laatste dag van de week brood-dag en meestal maak ik daar dan nog iets bij. Een soepje, pittige kip, of bijvoorbeeld deze Oosterse zalmburgers. Yum!
Zaterdag
Deze quiche Caprese zette ik met Pasen op tafel en was een grote hit! Maar ook voor een net wat uitgebreidere weekendlunch of in stukjes gesneden bij de borrel is dit hartige taartje super lekker!
Zondag
Deze gebakken havermout met rood fruit uit de oven is een geweldige start van de zondag! Het huis vult zich met heerlijke geuren, ik schenk nog een koffie in en ik doe lekker helemaal niks anders dan van mijn ontbijttaartje genieten….
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Die burgers zien er immens lekker uit! Ben ik benieuwd naar om te maken 🙂