Ja, kom maar door, ik ben er klaar voor!! Heb je de weersvoorspellingen voor komende week gezien?! Niet normaal! We springen direct van het voorjaar de zomer in! Nou ja, nu overdrijf ik lichtelijk, maar ik kan echt wel wat zonnestraaltjes gebruiken hoor! En bij warmere temperaturen – en dus meer buiten zijn – horen ook lichtere maaltijden wat mij betreft. Ook daar ben ik wel aan toe, de komende week ruil ik de stamppotten en ovenschotels in voor frisse salades, een Indonesische kippensoep en een heerlijke quiche met asperges. Want die zijn er ook weer en daar ben ik blij om! Schrijf gerust ook weer mee deze week en laat je inspireren!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #54 makkelijke maaltijden
Maandag
Met dit zonnetje krijg ik spontaan zin in Italiaanse gerechten, zoals deze pasta met geroosterde paprika, tomaatjes en mozzarella. Op maandag laat ik het vlees altijd achterwege, maar een flinke lading Parmezaan hoort er natuurlijk wel bij!
Dinsdag
Soep eet ik het hele jaar door. In de koude maanden een stevige groentensoep, in de warmere maanden een goed gevulde bouillon. Zoals deze Indonesische kippensoep! Tip: maak wat extra klaar, zodat je – wanneer je echt geen zin hebt om de keuken in te duiken – een makkelijke maaltijd hebt!
Woensdag
Ze zijn er weer! Het witte goud, oftewel de witte asperges! Ik weet niet of de pop-up store in Den Bosch dit jaar ook weer haar deuren heeft geopend, maar dit recept voor quiche met witte asperges en zalm blijft een topper!
Donderdag
Deze saltimbocca van kalkoen zette ik met Kerst op tafel, maar voor doordeweeks is het ook een super snel, licht en makkelijk recept! Ik serveer er Italiaanse geroosterde aardappeltjes uit de oven bij en nog een frisse salade.
Vrijdag
Friday night, pizza night! Oh yeah, zeker wel! Maar dan deze week wel een zelfgemaakte plaatpizza met tomaten, tonijn en mozzarella. Ik snij er stukjes van en we gaan snackend het weekend in!
Zaterdag
Ik eet niet heel veel brood omdat ik vind dat je met zoveel andere lekkere dingen kunt ontbijten of lunchen…. Maar ik zit sinds kort in een tosti-fase en zeker in het weekend komt het tosti-ijzer regelmatig tevoorschijn. Deze variant met kip, oude kaas en avocado is wel mijn favoriet!
Zondag
Natuurlijk ben ik vandaag grotendeels buiten te vinden! Maar voordat het zover is, duik ik nog even de keuken in om deze kwarkbolletjes met rozijnen klaar te maken voor het ontbijt! En dan, hop de zon in!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube