Afgelopen week zat ik in de Oostenrijkse sneeuw. Onder barre weersomstandigheden….! Al viel dat uiteindelijk toch ook nog wel mee. Er werd gewaarschuwd voor -25 graden, maar dat bleek slechts -17 graden te zijn en met een zonnetje erbij was dat nog best uit te houden. Niet te lang stil zitten, af en toe even opwarmen met een chocolademelk of glühwein en niet al te lange dagen maken. En nu, nu zijn we weer thuis en gaat het echte spannende werk beginnen. We gaan aankomende week verhuizen… dat zal vast hectisch zat worden. Daarom weer een beetje rust in de chaos met dit weekmenu. Een compleet vega menu trouwens, want de komende week is de Nationale week zonder vlees. En dat vind ik eigenlijk best een goed idee. Schrijf je weer mee?!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #51 makkelijke maaltijden
Maandag
Vroeger leek het mij altijd ontzettend veel werk om risotto op tafel te zetten, maar toen ik eens aan de slag ging, viel dat reuze mee! Deze risotto met pompoen en kastanjechampignons past perfect bij dit winterse weer en met een flinke lading Parmezaan wordt ie nog lekkerder!
Dinsdag
Ik heb volgens mij al eens eerder gezegd dat ik het heerlijk vind om op vaste dagen in de week vaste gerechten te eten. Zo is de drukke dinsdag ideaal voor een goed gevulde maaltijdsoep. Zoals deze tomatensoep met witte bonen en prei. Eventueel nog een broodje ernaast en klaar zijn we.
Woensdag
In deze drukke dagen is het eigenlijk wel fijn als de oven het werk doet. Een beetje meer tijd om andere dingen te doen, schoonmaken, opruimen, verhuizen, taken genoeg. Deze Italiaanse quiche met gegrilde groenten en pesto gaat er vanavond wel in.
Donderdag
Een van de favorieten gerechten hier in huis zet ik deze week zonder vlees op tafel. De walnoten geven een goede bite en in deze chili sin carne met quinoa mis je qua smaken het vlees dan ook echt niet!
Vrijdag
Yes, het weekend staat weer voor de deur. Ik zal eerlijk met je zijn, waarschijnlijk is op deze dag mijn nieuwe keuken geplaatst en ga ik er vooral naar zitten kijken – en nog niet in koken – ….Om het weekend in te luiden zou ik je zeker willen tippen om deze zoete aardappel pizza met groene pesto en mozzarella klaar te maken!
Zaterdag
Na een week op vakantie te zijn geweest, en vooral van heerlijke Oostenrijkse gerechten te hebben genoten, ben ik wel weer toe aan wat makkelijks voor de lunch. Ik bedoel, elke dag uitgebreid eten op de piste is ook voor mij best veel…. Daarom vandaag een frittata met boerenkool en zwarte bonen. Goed vullend en weer wat veggies op het menu!
Zondag
Dat ik dit niet eerder ontdekt heb. Nou ja, dat heb ik wel natuurlijk, maar voordat ik deze geroosterde havermout met kaneel en vanille klaar maakte, wist ik niet dat je zo simpel zó lekker kunt ontbijten. Nu staat dit niet alleen vandaag op het menu, maar ook op drukke doordeweekse dagen. Ideaal!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube