Hatsikidee, weer een week voorbij! Ik heb deze week zo hard gewerkt! Zo hard ingepakt en gezorgd dat we ook nog op vakantie kunnen. Er is me meerdere keren gevraagd wat ik me op de hals heb gehaald…. Een verbouwing, een verhuizing en ook nog een vakantie…?! I know!! Maar die vakantie staat al ruim 1 jaar gepland en ineens komt alles samen in deze ene week. Ik ga alleen, met de meiden, en de rest van mijn familie, even ontspannen en ontsnappen. Zo voelt het ook echt, maar thuis kan ik op dit moment toch niet zo heel veel meer doen…. Voor de komende week zet ik wel een weekmenu voor je klaar, al ga ik mij even onderdompelen in de Oostenrijkse keuken. En in de Siberische kou, het schijnt -25 graden te worden in de bergen. Niet normaal toch?!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #50 makkelijke maaltijden
Maandag
Ik zag vorige week iets voorbij komen dat de week van 5 maart in het teken staat van zonder vlees. En ik vind dat een goed idee, ik denk dat ik mee ga doen! Voor vanavond zet ik alvast deze vega wortel kikkererwtenburgers op tafel. Die kunnen op een broodje, maar naast wat andere groenten smaken ze ook prima!
Dinsdag
Het wordt zo koud deze week…. En dan zitten wij ook nog bovenop een berg. Het schijnt in de nacht zelfs -25 graden te worden… en overdag maar -8… Ik heb geen idee hoe dat voelt, maar ik weet wel dat met koude dagen een kom zelfgemaakte erwtensoep met worst er altijd goed in gaat!
Woensdag
Een van mijn favoriete gerechten op de piste is toch wel Tiroler Gröstl. Een pannetje vol met lekkers, dat je ook thuis eenvoudig op tafel kunt zetten. Nu zou ik er dan wel een salade of wat extra groenten bij zetten…
Donderdag
Met dit weer heb ik ook altijd zin in stamppot! Dus stamppot it is… Mijn probleem is dat ik stamppot nooit op de traditionele manier op tafel zet maar altijd een twist moet geven. Zo ook deze roerbak andijviestamppot met kaas en spek.
Vrijdag
Yes, het weekend staat voor de deur! Op deze vrijdag wordt trouwens ons nieuwe huis officieel opgeleverd! Omdat vrijdag visdag is, zou je zeker deze visnuggets met havermout crunch de oven in moeten schuiven. Lekker als snack, maar met homemade wortelfrietjes ook een prima maaltijd!
Zaterdag
Vanmiddag een borrel met vrienden? Of zin in wat lekkers voor bij de lunch? Ik maakte een tijd terug deze makreelsalade klaar en dat was een grote hit! Sindsdien staat ie regelmatig weer op tafel met feesten en partijen….
Zondag
Omdat ik deze week in Oostenrijk zit én omdat je dit recept gewoon een keer gemaakt moet hebben… Deze Oostenrijkse kaiserschmarrn met warme appel kun je als ontbijt klaar maken, maar vandaag zou het zeker ook een lunchgerecht kunnen zijn!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Geen ijs met slagroom dat scheelt een paar graadjes…