Weekmenu makkelijke maaltijden #49 – 2024 staat vandaag voor je klaar. Zoals je bent gewend staat er elke zaterdagochtend een weekmenu met makkelijke en lekkere recepten voor je klaar. En ook deze week ga ik je weer inspireren met de eetplanning voor komende week. Pak pen en papier en schrijf weer mee!
Het wordt weer een heerlijke week en de vraag wat eten we vandaag? is daarmee alvast beantwoord! Makkelijke maaltijden voor de hele week, gezond eten met het hele gezin, vandaag weer een heel lekker makkelijk weekmenu voor de komende eetweek. Met weer volop variatie in de recepten, van vega(n) tot vlees en vis en uiteraard deel ik ook weer een lunchrecept met je. Voor in het weekend staat er altijd een ontbijt- of bakrecept op de planning. We gaan weer genieten deze week!
Weekmenu makkelijke maaltijden
We zijn los hoor… kom maar door met die feestdagen! Ik heb er helemaal zin in, de kerstboom staat al bijna en ik probeer me echt zo min mogelijk aan te trekken van alle stress die altijd bij deze periode komt kijken. Want ja, het is niet alleen de most wonderful time of the year, vaak ook the most drukste tijd van het jaar. Adem in, adem uit is mijn mantra en dan gaan we straks lekker genieten van een welverdiende vakantie.
Deze dagen zijn niet alleen hectisch, ook leef je in een soort twilight zone… De feestdagen staan voor de deur, maar er moet ook nog ‘gewoon’ gegeten worden. Daarom zet ik het weekmenu weer voor je klaar, met een mix aan makkelijke maaltijden voor doordeweekse dagen én alvast wat inspiratie voor de feestdagen. Schrijf je weer mee?
Weekmenu gezonde recepten
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! Vorige weekmenu’s bekijken? Hier vind je ze allemaal: Weekmenu makkelijke maaltijden.
Weekmenu makkelijke maaltijden #49 – 2024
Maandag
Italiaanse tomatensoep met verse basilicum en romige mascarpone…. La vita è bella met een kommetje tomatensoep barstensvol met de smaken uit de Italiaanse keuken. Dit is zo’n soep recept dat je keer op keer blijft herhalen, want dit wordt de nieuwe favoriet! Serveer met een ciabatta broodje en buon appetito!
>> Recept: Italiaanse tomatensoep met basilicum <<
Dinsdag
Kip met bloemkool, in een romige saus met Parmezaanse kaas. Dit makkelijke en koolhydraatarme eenpansgerecht heeft alles waar je blij van wordt. Lekker veel groente, gemarineerde kip met veel smaak, een fantastische romige saus én weinig afwas. Voor dit recept voor kip met bloemkool gebruik je namelijk maar 1 pan, wel zo fijn.
>> Recept: Kip met bloemkool en roomsaus <<
Woensdag
Deze groenteschotel met gehakt is de ideale manier om lekker veel groenten aan je maaltijd toe te voegen. In dit recept gebruik ik een heerlijke mix van paprika, courgette, pompoen, broccoli en bospeen. Deze groenten zorgen niet alleen voor kleur, maar ook voor een smakelijke groenteschotel boordevol vitamines.
>> Recept: Groenteschotel met gehakt <<
Donderdag
Vandaag een aantal hartige hapjes voor Sinterklaasavond. Zo gezellig om met z’n allen te delen, alle hapjes op een grote plank en lekker borrelen maar! Voor Pakjesavond pak ik ook flink uit en zet ik allemaal hartige hapjes op tafel. Wat dacht je van een camembert uit de oven, om lekker met een broodje in te dippen?
>> Recept: 10x Hartige hapjes voor de Sint <<
Vrijdag
It’s beginning to look a lot like Christmas…. Tijd om wat inspiratie voor het kerstdiner met je te delen. Wat dacht je van Italiaanse varkenshaas, gevuld met pesto, mozzarella en Parmaham. Met de feestdagen is het tijd om lekker uit te pakken en met dit recept voor gevulde varkenshaas op z’n Italiaans ga je iedereen blij maken!
>> Recept: Italiaanse varkenshaas met pesto <<
Zaterdag
Een carpaccio amuse in een glaasje, een hapje vol Italiaanse smaken. Een klein aperitief om een feestelijk diner mee te starten. Zachte carpaccio op een bedje van rucola, komkommer en smaaktomaatjes. Afgemaakt met Parmezaanse kaas, een beetje truffelmayonaise en ander lekkers. Een feestje dus!
>> Recept: Carpaccio amuse in een glaasje <<
Zondag
Desserts in een glaasje zijn altijd een goed idee. Ze zien er feestelijk uit, zijn makkelijk te maken en passen perfect bij een uitgebreid diner. Nu de feestdagen eraan komen, is het tijd om alvast wat inspiratie op te doen, daarom deel ik graag deze 10x dessert in een glaasje recepten met je!
>> Recept: 10x dessert in een glaasje <<
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
2 reacties
Hallo Reny. Wat een stel prachtige en lekkere recepten heb je weer klaargezet voor ons!!
Ik was net van plan om vandaag kip ragout te maken. Komt dat toevallig goed uit!
Heb je recept al doorgenomen om zeker alle ingrediënten in huis te hebben.
En dan ben ik een beetje verward wanneer ik in stap 9 het volgende lees: “Voeg ze daarna toe aan de kalkoen ragout en roer even door.” Is het een combinatie ragout van kip en kalkoen? Maar ik vind geen kalkoen in de ingrediënten…
Nog een fijn weekend, en fijne feestdagen binnenkort!
Marleen
Hi Marleen, dat ligt helemaal aan mij en niet aan jou, ik heb een foutje gemaakt in het recept 🙂 Ik ga het direct even aanpassen, dankjewel voor jouw oplettendheid! Heeft de ragout gesmaakt?
Fijne feestdagen ook voor jou, liefs, Reny