En toen was het ineens december. De grote feestmaand is aangebroken! Waar is de rest van 2017 gebleven? Iemand? Volgens mij denk ik elke keer weer rond deze tijd dat het jaar voorbij is gevlogen. Maar dit jaar was dat zéker zo. Het was bizar druk, met het nieuwe huis dat tussen alle planningen door liep… Wat was ik steeds blij met mijn weekmenu, dat geeft toch nog een beetje overzicht in alle hectiek. Komende week gaan we ook weer heerlijk eten, met op dinsdag een Sinterklaas-avondje vol met lekkers. Kun je wel weer wat inspiratie gebruiken, schrijf dan lekker mee!
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #40 makkelijke maaltijden
Maandag
Dit gaat een rare week worden, denk ik. Morgen vieren we Sinterklaas en dan zal er niet echt een maaltijd op tafel komen. Vandaag dus maar een beetje compenseren met deze groentelasagne met zwarte bonen en Gruyere.
Dinsdag
Pakjesavond! Wij vieren vandaag het grote feest van de Sint en tussen de cadeautjes door eten we wat makkelijke hapjes. Deze hartige banketletter met pompoen en Parmezaanse kaas maak ik klaar. Kom soep erbij, klaar!
Woensdag
Zo, dag Sinterklaas… Ik vind het ook wel weer genoeg geweest met al het snoepgoed en zoete lekkers. Vandaag een lichte maaltijd, deze Thaise kip saté met noedels en broccoli. De noedels kun je ook alleen van courgette maken!
Donderdag
Ergens zijn die weken tussen Sint en Kerst gewoon hele normale weken. Maar zo voelt het toch ergens niet… Laten we wel nog even normale maaltijden eten, zoals deze broccoli stamppot met pesto en Parmezaan.
Vrijdag
Vrijdag is tegenwoordig brood-avond bij ons thuis. Makkelijk en prima in deze drukke weken. Vandaag gaan we snackend het weekend in met deze havermout pitabroodjes met pittig gehakt. Misschien ben ik te lui en maak ik alleen het gehakt zelf klaar….
Zaterdag
Op zaterdag ben ik altijd de hele dag buiten de deur. Druk met zwemlessen, boodschappen, een hoop geregel. Aan het eind van de middag gaat de haard aan, zitten we met z’n allen op de bank en komen de borrelhapjes op tafel. Ik denk dat ik deze springrolls met garnalen weer eens ga klaar maken…
Zondag
Deze ochtend is mij echt heilig. Ik doe niks vanochtend. Of nou ja, niks… Een kopje koffie, rustig opstarten, krantje erbij. En dan een stukje van deze heerlijke broodpudding met speculaas en blauwe bessen. Want speculaas kan de hele winter door vind ik!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube