Ik zag afgelopen week ergens voorbij komen dat het nog maar 12 weken is tot aan Kerst. Of misschien inmiddels zelfs nog wel korter…. Say what?! Het is elke zaterdag weer hetzelfde cliché, maar wat vliegen de weken toch voorbij. Ik moet eens heel hard gaan bedenken wat er op het Kerstmenu komt te staan dit jaar!… Voorlopig is het hier eerst komende week herfstvakantie en dat betekent dat het tempo wel iets lager ligt. Wel vandaag weer een weekmenu, want dat blijk niet alleen ik, maar jullie ook, erg handig te vinden! Schrijf je weer mee?
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!
Weekmenu #33 makkelijke maaltijden
Maandag
Deze week starten we op maandag ook weer vegetarisch. Langzaamaan begint het hier wel gewoonte te worden om op de eerste dag van de week het vlees te laten staan. En om eerlijk te zijn, mis je dat ook totaal niet in deze pasta met geroosterde pompoen.
Dinsdag
Een van de makkelijkste manieren om groenten binnen te krijgen, vind ik nog steeds door er soep van te maken. Vaak heb ik nog wat restjes over, en die roer ik dan bijvoorbeeld door deze geroosterde paprika tomatensoep. Misschien nog kleine gehaktballetjes erin en het is een prima dinsdagavondmaaltijd.
Woensdag
Ik vind het helemaal niet zo vervelend dat de herfst is aangebroken. Dat betekent namelijk dat er ook weer boerenkool verkrijgbaar is. Officieel moet je die geloof ik pas eten als de vorst erover heen is geweest. Maar ik trek me daar niets van aan en zet deze boerenkool met kip, pastinaak en witte bonen gewoon vandaag op tafel.
Donderdag
Nog zo’n makkelijk recept. Ik hou ervan. Waarom zou je moeilijk doen met koken als dat helemaal niet hoeft? Deze ovenschotel met bloemkool, prei en gehaktballetjes is echt zo’n simpele doordeweekse maaltijd. Daar kun je toch niet genoeg recepten van hebben?
Vrijdag
Tijd om met homemade fastfood de week af te sluiten. Vroeger – oh, oud…! – vond ik de kipnuggets van de grote gele M te gek. Tegenwoordig maak ik mijn crunchy kipnuggets uit de oven veel liever zelf. In een wrap, of met frietjes uit de oven. Vandaag slaan we de salade gewoon maar even over!
Zaterdag
Ik roep altijd zelf het hardst dat je van elke lunch een feestje moet maken. Maar, eigenlijk klap ik de laatste tijd ook vaak even snel twee boterhammen op elkaar. Vandaag niet, vandaag ga ik voor deze sandwich met zalm en avocado. Beetje luxe mag het wel in het weekend!
Zondag
Nog even van de verse vijgen genieten nu het nog kan! En dat kan natuurlijk door ze gewoon in zijn geheel te eten, lekker bij de yoghurt met muesli. Maar vandaag ga ik voor een yoghurt havermoutcake met vijgen en peer. Een goede start van de zondagochtend!
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube