Weekmenu makkelijke maaltijden #300 staat vandaag voor je klaar. Zoals je bent gewend staat er elke zaterdagochtend een weekmenu met makkelijke en lekkere recepten voor je klaar. En ook deze week ga ik je weer inspireren met de eetplanning voor komende week. Pak pen en papier en schrijf weer mee!
Het wordt weer een heerlijke week en de vraag wat eten we vandaag? is daarmee alvast beantwoord! Makkelijke maaltijden voor de hele week, gezond eten met het hele gezin, vandaag weer een heel lekker makkelijk weekmenu voor de komende eetweek. Met weer volop variatie in de recepten, van vega(n) tot vlees en vis en uiteraard deel ik ook weer een lunchrecept met je. Voor in het weekend staat er altijd een ontbijt- of bakrecept op de planning. We gaan weer genieten deze week!
Weekmenu makkelijke maaltijden
Ooh, zijn jullie ook zo heerlijk bezig met de voorbereidingen voor Kerst?! Heerlijk deze tijd, overal kerstmuziek, nadenken over het kerstmenu, gezelligheid en warmte binnen, ik vind dit echt the most wonderfull time of the year….! In deze laatste normale eetweek van dit jaar ga ik dan ook volop inspireren met de lekkerste kerstrecepten. Gewoon omdat we best al deze week een beetje kunnen uitpakken en kunnen genieten van de voorpret!
Op mijn weekmenu met makkelijke maaltijden zet ik deze week een vegetarische Wellington, bladerdeeg gevuld met lekker veel groenten. Ook laat ik een pannetje Italiaans stoofvlees pruttelen, maak ik een klassieke varkenshaas met spek en cranberry klaar en gaan we borrelen met een hartige kerstkrans met camembert en cranberry. En, ik duik de keuken in voor mijn favoriete kerstbrood, een Italiaanse panettone. Laat je inspireren en schrijf gerust weer mee!
Weekmenu gezonde recepten
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! Vorige weekmenu’s bekijken? Hier vind je ze allemaal: Weekmenu makkelijke maaltijden.
Weekmenu makkelijke maaltijden #300
Maandag
Zoals gezegd pakken we deze week lekker uit en beginnen we gewoon alvast aan de kerstrecepten! Want waarom al die lekkere gerechten voor maar 2 dagen per jaar?! Vandaag zet ik deze vegetarische Wellington gevuld met champignons, spinazie en rode biet op het menu. Een prachtig hoofdgerecht voor het kerstmenu als je een keer vlees of vis wilt overslaan.
>> Recept: Vegetarische Wellington <<
Dinsdag
Ik blijf dit recept voor Italiaans stoofvlees van rund in rode wijn met je delen want dit blijft een topper van een Kerst recept! Zo zo lekker, boterzacht sukadevlees met heerlijke stevige saus. Dit blijft voor mij het ultieme kerstrecept! Zet er een aantal Italiaanse bijgerechten naast en laat het een ontzettend fijne Kerst worden!
>> Recept: Italiaans stoofvlees van rund <<
Woensdag
Kip Marsala. Pollo alla Marsala, een klassieker uit de Italiaanse keuken…. malse kipfilet in een romige saus met kastanjechampignons. En natuurlijk met Marsala wijn, een stevige wijn uit Sicilië… Je weet niet wat je proeft, dit is een goddelijk pannetje Italiaanse liefde! Heerijk met verse pappardelle met salie en broccoli gratin met Parmezaanse kaas!
>> Recept: Kip Marsala met champignons <<
Donderdag
Varkenshaas met spek en cranberry, een feestelijk en klassiek recept voor Kerst. Een malse zacht rose stukje varkenshaas omwikkeld in spek, met zelfgemaakte cranberry compote en verse kruiden. Wat een prachtstuk zo op tafel tijdens het kerstdiner! Deze klassieker van een hoofdgerecht van varkenshaas uit de oven gaat echt wel indruk maken en smaakt heerlijk met geroosterde spruitjes.
>> Recept: Varkenshaas met spek en cranberry <<
Vrijdag
Misschien wil je deze week wel gebruiken om alvast wat recepten proef te koken voor het kerstdiner? Ben je er al uit wat het hoofdgerecht gaat worden? Wil je eens kiezen voor vis bij het kerstmenu, dan zou deze vispastei met zalm en witte wijn wel een aanrader zijn! Serveer met een mooie aardappel gratin en geroosterde worteltjes uit de oven.
>> Recept: Vispastei met zalm en witte wijn <<
Zaterdag
Hoe ontzettend leuk is deze hartige kerstkrans van croissantdeeg, gevuld met zelfgemaakte cranberry compote en heerlijke romige camembert. Dit is wat mij betreft een heerlijk hapje zo vlak in het weekend, misschien nog een van deze feestelijke soep recepten voor Kerst ernaast en de maaltijd is compleet!
>> Recept: Hartige kerstkrans met camembert en cranberry <<
Zondag
In de categorie ‘Altijd al eens zelf willen maken’ kun je deze Italiaanse panettone op je lijstje zetten! Dit is de Italiaanse variant op onze kerststol en dit is toch zo’n verrukkelijke traktatie. Lekker met een lik gezouten boter of zo uit het vuistje. Enne, als ik dit kan bakken, dan kun jij dat zeker ook!
>> Recept: Italiaanse panettone <<
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest