Weekmenu makkelijke maaltijden #291 staat vandaag voor je klaar. Zoals je bent gewend staat er elke zaterdagochtend een weekmenu met makkelijke en lekkere recepten voor je klaar. En ook deze week ga ik je weer inspireren met de eetplanning voor komende week. Pak pen en papier en schrijf weer mee!
Het wordt weer een heerlijke week en de vraag wat eten we vandaag? is daarmee alvast beantwoord! Makkelijke maaltijden voor de hele week, gezond eten met het hele gezin, vandaag weer een heel lekker makkelijk weekmenu voor de komende eetweek. Met weer volop variatie in de recepten, van vega(n) tot vlees en vis en uiteraard deel ik ook weer een lunchrecept met je. Voor in het weekend staat er altijd een ontbijt- of bakrecept op de planning. We gaan weer genieten deze week!
Weekmenu makkelijke maaltijden
Yes, de vakantie is begonnen! Ik heb wel zin in een week lang rustig opstarten in de ochtend. In niet te veel hoeven op een dag en kijken waar we zin in hebben. In uitstapjes, lekker rommelen, de haard aan en met een dekentje op de bank. Even vertragen en tijd met elkaar doorbrengen. Het herfstige weer maakt ook dat ik het binnen helemaal gezellig heb gemaakt, ik ben klaar voor een weekje rustig aan doen!
Natuurlijk zet ik wel weer een weekmenu met makkelijke maaltijden voor je klaar. Want hoe fijn is het dat je niet hoeft na te denken over wat er gegeten gaat worden. Ik heb herfstig comfort food op de planning gezet. Wat dacht je van een kruidige pompoensoep? Een heerlijke quiche met sperziebonen? Oer-Hollandse gehaktballen voor bij de stamppot en Indonesisch stoofvlees. Sounds good! Schrijf je weer mee?
Weekmenu gezonde recepten
Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! Vorige weekmenu’s bekijken? Hier vind je ze allemaal: Weekmenu makkelijke maaltijden.
Weekmenu makkelijke maaltijden #291
Maandag
Pompoensoep! Zeg je herfst, dan zeg je wat mij betreft pompoen! En lekker naar buiten toe, lange wandelingen maken, frisse neuzen krijgen en dan opwarmen met een kommetje soep. In dit recept voor pompoensoep gebruik ik echt alleen de pompoen, door de pompoen te roosteren in de oven met onder andere komijn, gerookt paprikapoeder en nootmuskaat wordt de smaak van de soep echt heel intens.
>> Recept: Pompoensoep <<
Dinsdag
Quiche met spekjes en sperziebonen, een heerlijke hartige taart bomvol smaak! Hartige taarten zijn altijd goed als je het mij vraagt, maar nu de herfst voor de deur staat, vind ik het heerlijk om als makkelijke avondmaaltijd een lekkere quiche de oven in te schuiven. Deze quiche met spekjes en sperziebonen – die nu volop verkrijgbaar zijn – is dan ideaal!
>> Recept: Quiche met spekjes en sperziebonen <<
Woensdag
Gehaktballen, oer-Hollandse gehaktballen… Lekker bij de andijvie stamppot! Hollandser dan een balletje gehakt kun je bijna niet krijgen en daarom deel ik graag mijn favoriete recept met je! Zelf gehaktballen maken is ook helemaal niet ingewikkeld, je hebt een beetje liefde en geduld nodig en dan zet je zo deze heerlijke ballen op tafel!
>> Recept: Gehaktballen <<
Donderdag
Vandaag een klassiek Toscaans recept op het menu dat je misschien ook wel kent als kip Cacciatore. Cacciare betekent jagen in het Italiaans, dus stel je een beetje een stevig robuust gerecht voor, echt een stoofpotje dus. Heerlijk in deze tijd van het jaar. Eet deze stoofschotel met pasta, aardappelen of met stevig brood!
>> Recept: Kip Cacciatore <<
Vrijdag
Daging smoor, een heerlijk donkere rundvlees stoof. Stoofvlees eet ik graag het hele jaar door en ik vind het zo lekker dat je mij er wakker voor mag maken! Nou ja, bij wijze van… Laat je niet afschrikken door de lijst aan ingrediënten voor dit heerlijke stoofvlees, want de smaak is dan ook echt fantastisch!
>> Recept: Daging smoor <<
Zaterdag
Deze frisse zalmsalade staat bij mij regelmatig op tafel! Ik heb eigenlijk standaard een blikje zalm in mijn voorraadkast en met nog wat lekkere smaakmakers serveer je zo dit makkelijke zalmslaatje. Fris, lekker gevuld met nog wat augurkjes en kappertjes en vol smaak door de kruiden. Ideaal als er vrienden komen borrelen, of als je net even uitgebreider wilt lunchen.
>> Recept: Zalmsalade <<
Zondag
Stoofperen in rode wijn en zonder suiker…. Als er 1 bijgerecht is dat ik altijd heel gezellig en feestelijk vind, dan zijn het de stoofpeertjes wel! Als we op zondagavond bij mijn ouders gaan eten, zet mijn moeder ze regelmatig op tafel. Naast bijvoorbeeld een rollade en aardappeltjes uit de oven, en ik vind dat dus een perfecte combinatie.
>> Recept: Stoofperen in rode wijn <<
Eet smakelijk deze week!
Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest